Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
08 May 2020

Enola Gaye Smokes PER DIRECT VERBODEN!!!

Enola Gaye Smoke Grenades zijn inmiddels niet meer uit het Airsoft veld te denken omdat deze tijdens het spel een aardig tactisch voordeel kunnen geven. Deze smoke grenades (en ander pyrotechnisch materiaal) werden altijd oogluikend toegelaten en was tot nu geen probleem voor gebruik tijdens Airsoft evenementen.

Wij als verkopende partij van de Enola Gaye Smoke Grenades hebben een brief ontvangen van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), (onderdeel van Ministirie van Infrastructuur en Waterstaat) dat het bezitten en gebruiken van deze smokes per direct als strafbaar word gezien.

De Enola Gaye Smoke Grenades vallen onder de Vuurwerk wet artikel 1.2.2 4e lid Vwb waarin is bepaald dat het verboden is vuurwerk of pyrotechnische artikelen voor theatergebruik of ter vermaak aangeboden worden en het niet langer toegestaan is deze binnen het grondgebied van Nederland te brengen, op te slaan, te vervaardigen, toe te passen, voorhanden te hebben, aan een ander ter beschikking te stellen of tot ontbranding te brengen.

Betreffende artikelen van het Vwb m.b.t. dit besluit:

1.1.1 lid 1
1A.1.3 lid 3
1.2.2 4e lid
2, 5e lid


Lang leve het regeltjes land waarin wij leven!

Reacties
Zoals DennisW al noemde:

Zie hier, de bepalingen in het vuurwerkbesluit gelden voor Categorieen:
F1, F2, F3 en F4 zowel als T1 en 2 (zie Artikel 1.1.1 sub 1.i)
Enola Gaye is van de categorie P1 welke onder overige pyrotechnische middelen vallen.
Check ook de data sheets op enolagaye.com welke vermeld staan met CE keurmerken welke bevestigen dat het om P1 Simulatie Artikelen gaan.

https://wetten.overheid.nl/BWBR0028868/2017-12-15

Zie:
Artikel 1 voor de bepaling.
Artikel 2 voor artikelen die uitgezonderd zijn op de categorieen.
Artikel 4 Zegt dat Cat P1 voor voertuigen uitgezonderd is, en dat alle andere P1 vrij zijn voor een ieder die 18 jaar en ouder is.

En tenslotte staat in Artikel 5 dat een Cat. P artikel alleen niet verboden is voor gebruik buiten het doel waarvoor het ontworpen is.
TT - 12 May 2020 - 14:57
"De WP-40 rookgranaten zijn geclassificeerd volgens de Europese regelgeving als P1 pyrotechnische producten. Deze classificatie stelt de gebruiker in staat het product te mogen gebruiken zonder professionele kennis van vuurwerk. (pyrotechniek)."
DennisW - 08 May 2020 - 16:19
Dat zijn er nogal wat als je de artikelen bedoeld. Indien gewenst kan ik die wel voor je opsommen ;)
Renzo Vink - 08 May 2020 - 15:45
Heb je ook een besluitnummer ? Ik kan het namelijk niet terug vinden.
Patrick Bouwes - 08 May 2020 - 15:30
Je kunt als organisatie ontheffing aanvragen via de gemeente. En ja, rookbommen zijn vuurwerk en vallen onder die wet die dus schrijft dat je die alleen mag afsteken tijdens de jaarwisseling of als je pro bent of ontheffing hebt van de betreffende gemeente.
Ro - 08 May 2020 - 15:25
Gaat echt nergens over.

Het knalt niet, en als je het opruimt kan het geen kwaad.
Hoe zit dat met zwart kruid schutters, hoeveel rook komt daar van af, dat is ook vermaak.
Sebastiaan Renes - 08 May 2020 - 14:00
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »