Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
30 Aug 2018

Het belangrijkste in Airsoft... oogbescherming!

Veiligheid is PRIO 1!

Er is in airsoft niets belangrijkers dan je eigen veiligheid en dat van anderen. Dit geld niet alleen voor tijdens airsoft evenementen maar uiteraard ook voor in het dagelijks leven. Om de sport zo veilig mogelijk te kunnen beoefenen is het aller belangrijkste dat je goede oogbescherming hebt. Alle andere zaken zoals een NABV pas, kleding, replica's etc is allemaal bijzaak. Kleding kan je huren op een event, replica kun je huren op een event, NABV pas heb je niet nodig als je toch gebruik maakt van huurkits en als je dat uiteindelijk toch allemaal wilt aanschaffen, kan dat altijd later. 

Goede oogbescherming is noodzaak want zonder kom je als het goed is en de Marshalls goed opletten het veld niet op.Maar wat is nu eigenlijk goede oogbescherming?

In het speelveld is men ten alle tijden verplicht om oogbescherming te dragen die minimaal voldoen aan de EN166-F, ANSI z87.1, STANAG 2920 v50 of de 40296 norm. Het is dan ook niet verstandig een veiligheidsbril te kopen via shops als AliExpress en Wish.

Merken die aan deze normen voldoen zijn bijvoorbeeld:

  • Swiss Eye
  • Valken
  • Wiley X
  • Bollé
  • Smith Optics


Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een Paintball masker te gebruiken en ook deze hebben een verplichte minimale norm waaraan ze moeten voldoen. (PPE 89, 686, EEC). Zeer goede paintbal maskers die ook geschikt zijn voor airsoft zijn bijvoorbeeld de maskers van Dye en Valken.Welke bril of masker of goggle of.... aaaargh?

Juist..... welke bril, masker is dan de beste optie voor jou?
Dit is uiteraard helemaal persoonlijk en moet je echt gaan kijken naar wat je zelf het prettigst vind om te gebruiken. Laten we voorop stellen dat je met een paintball masker zoals die van Dye of Valken altijd zeer goed beschermd bent. bril Niet alleen je ogen zijn beschermd maar je hele gezicht is beschermd en daarmee dus ook het gebit. Nadeel is alleen wel dat als je een realisme freak bent, een paintball masker niet echt realistisch is maar goed.... wat is belangrijker en waar ligt je prioriteit?

Ben je echt een outdoor speler kan je ook makkelijk voor een bril of een goggle gaan (wat dan wel weer realistischer is qua uiterlijk). Brillen en goggles zijn er in verschillende kleuren en is het dus echt een kwestie van wat het beste matched met je loadout. Je hebt brillen met zwarte, tan, coyote of groene monturen, tintloze, getinte of geel/oranje glazen of brillen die alle 3 de kleur glazen hebben.

Vaak is het zo dat je kan kiezen tussen een bril die 3 verschillende lenzen meegeleverd heeft en je dus kan switchen tussen de type lenzen en zo kan inspelen op de weersomstandigheden. Persoonlijk vind ik het erg prettig als de zon fel schijnt, even voor die dag de getinte glazen in te doen.

Dan heb je ook nog brillen die maar 1 enkel type lens heeft en je dus niet kan switchen. Hou hier dus wel rekening mee en ga voor jezelf na wat jij het prettigst vind. De zeer populaire Swiss Eye Raptor (Zie afbeelding) is een zeer goede bril met 3 lenzen die ook nog eens relatief gunstig geprijsd is.
Ben je een brildrager en wens je liever geen lenzen in te doen tijdens het spelen wat is dan de oplossing? Voor deze Raptor van Swiss Eye zijn Inserts verkrijgbaar welke je aan het montuur kan bevestigen. Deze kan je naar jou sterkte laten slijpen bij de opticien van jou voorkeur.

Wil je toch liever voor een goggle gaan, geen probleem, deze werken praktisch het zelfde als met de brillen. Ook types met enkele lenzen en types met meerdere type lenzen. Monturen in diverse kleuren en vaak is de elastische band die je om je hoofd doet mee gekleurd in het patroon die je kiest.
Onder sommige goggles kan je een bril dragen maar dat hangt ook van de grote van je montuur af. Beter is om dit altijd even in een winkel te passen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »