Gratis verzending vanaf €99,- (NL en BE)
Ophalen in onze fysieke winkel mogelijk
Retourneren binnen 14 werkdagen
0
0
Gratis verzending vanaf €99,- (NL en BE)
Ophalen in onze fysieke winkel mogelijk
Retourneren binnen 14 werkdagen

Door Renzo Vink, 22 juni 2019

Wat moet ik weten bij het aankopen van mijn eerste replica?

Knowhow's over je eerste replica.

Ondanks dat wij een airsoft shop zijn die (nog) geen replica's verkopen merken we de laatste wel dat wanneer we een klant in de shop hebben die zijn haar eerste replica in een Nederlandse winkel heeft gehaald, deze winkel weinig info mee geeft met de klant m.b.t. waar de gebruiker op moet letten.

Uiteraard begint alles bij het goed overwegen over wat voor een replica je precies wilt.... een M4 model, misschien een SMG of juist een LMG of gaan we toch voor een Sniper rifle? Daar begint eigenlijk het zoeken naar de juiste replica die het beste bij jou en je speelstijl past. 

Wanneer je eindelijk een beslissing hebt genomen over wat voor replica het word ga je met al je spaarcenten naar een airsoft winkel die ook de Airsoft Apparaten (AA) verkoopt om daar je eerste aankoop te verwezenlijken. De verkoper laat je de replica zien die je zo graag wilt hebben en als de shop er de ruimte voor heeft mag je er zelfs even mee test schieten op een schietbaan om te zien of het je ook echt bevalt.
De replica is helemaal naar wens, je gaat over tot de koop van de replica en de verkoper geeft je de replica zo mee. (Uiteraard na het checken of je wel lid bent van de NABV etc). 

Je hebt de replica in huis, batterij erbij gekocht en de verkoper heeft je natuurlijk verteld dat de batterij die je meegekregen hebt het beste bij de replica past en naar alle waarschijnlijkheid heeft hij je er ook een budget oplader bij verkocht want je aankoop koste al heel veel geld.

Waar moet je vervolgens op letten als je je replica eenmaal in huis hebt?

Stiekem zijn de onderstaande punten nu juist de punten waarvan wij vinden dat dat je allemaal netjes door de verkoper verteld hoort te worden maar uit praktijk gebleken is dat dit niet altijd gebeurd.
Tevens gaan we er voor het gemak even vanuit dat je een AEG hebt gehaald. (AEG is een replica die op een batterij werkt).

Het aller belangrijkste wat je verteld zou moeten worden is dat je een replica altijd (net als een echt wapen) moet behandelen alsof hij geladen is. Richt nooit de loop op een ander persoon, ook niet voor de lol want een ongeluk zit in een kleine hoek.

Ok je hebt een AEG en je koopt er een batterij bij. Hoe moet je dan omgaan met de batterij en welke batterij past er het beste bij?
De 2 meest verkochte batterijen voor onze replica's zijn de NiMH en de LiPo batterijen. De NiMH is het gebruiksvriendelijkst van de 2 en de LiPo het "breekbaarst". 

De NiMh mag je als je hem gebruikt helemaal leeg spelen tot er geen druppel stroom meer in zit. De cellen van deze batterij zullen niet beschadigd raken. Een LiPo mag beslist NIET leeg gespeeld worden tot er geen druppel stroom meer in zit omdat je bij deze batterij dan wel de cellen beschadigd en de batterij dan weg kan gooien. Nu begrijp ik dat je op het internet vaak leest dat LiPo batterijen het beste zijn om te gebruiken maar m.i. is dat echt afhankelijk van jou persoonlijke wensen.

Om even het verschil te laten weten tussen een NiMH en een LiPo batterij.

Laten we een 9.6V Nimh nemen ten opzichte van een 7.4 LiPo en er vanuit gaan dat de replica die je gekocht hebt niet 11.1V ready is.

Een NiMH kan je bijna heel de dag mee spelen maar gaande weg de dag zal je merken dat je replica steeds minder gaat presteren omdat je batterij leger en leger word. Hoe later het op de dag word, hoe langzamer de omwentelingen van je gears worden en dus hoe trager de replica word.

Een LiPo kan je ook bijna heel de dag mee spelen maar er komt een moment op de dag dat je ineens merkt dat hij niet meer presteert. Bij een LiPo gaat dit dus niet langzamer en langzamer tot hij niets mee doet, nee bij een LiPo zakt de prestatie van je replica in één klap naar beneden. Dat is dan ook het moment dat je meteen moet stoppen met spelen en de batterij moet wisselen.

Ja, een LiPo presteert dus langer op top niveau gedurende de dag dan een NimH.
Ok maar nu wil je als je ook wel eens op full auto speel toch een aanzienlijke ROF (Rate of Fire = BB's per seconde die de barrel verlaten) hebben. Omdat een 9.6V NimH een hogere voltage heeft dan een 7.4V LiPo zal bij de 9.6V batterij je ROF dus ook hoger liggen en op single shot betekent dit een snellere trigger response.

Dit zijn zo een beetje de belangrijkste weetjes van m.n. deze 2 type batterijen.
Voor een LiPo batterij hebt je ook een lader nodig die LiPo's op kan laden.... niet iedere lader heeft namelijk deze mogelijkheid. Bij voorkeur altijd een LiPo lader nemen die kan opladen, ontladen, balanceren en eventueel in storage mode je batterij kan opladen zodat je hem voor een lange tijd weg kan leggen zonder dat de batterij beschadigd raakt. (Net als een band van een fiets loopty een batterij als je hem lang niet gebruikt langzaam leeg).

Batterij is leeg en het is toch bijna het einde van de dag dus ik stop ermee.

Dit is één van de meest voorkomende fouten die de meeste spelers maken. Je batterij is er klaar mee en had net niet genoeg stroom in zich om dat laatste schot nog even af te vuren. Je gears hebben wel de omwenteling voor 3 kwart kunnen maken, de veer staat op spanning en klaar om het schot te lossen maaaar de batterij kan het niet meer aan. Er is nog 10 minuten speeltijd en je besluit om er dan maar mee te stoppen. Je bergt je replica op en gaat naar huis. Thuis aangekomen en dood moe als je bent leg je je spullen in je kamer en denkt dat ruimen we morgen wel op. vervolgens heb je morgen een drukke dag en voordat je het weet ligt je replica al een week in die hoek in je kamer..... met nog steeds de veer op spanning. 

Dit is vaak HET probleem waarvan m.n. onervaren spelers niet begrijpen waarom hun FPS/Joule waarde ineens veel lager is dan bij hun eerste event. Omdat de veer zo lang op spanning heeft gelegen is hij zwak geworden en krijg je het probleem dat hij niet meer zo hard schiet. 

Mocht je dit nou meemaken op een event, haal je batterij er uit als je in de safezone staat en prik er meteen even een nieuwe batterij in om dat laatste schot te lossen en de veer van spanning af te halen.

Laat overigens ook nooit m.n. met LiPo's de batterij in je replica. Haal deze er altijd uit en stop deze dan wanneer je hem niet gebuikt in een LiPo Safety Bag.

BB's in je magazijnen laten zitten.

Nooit doen!
Dit is het zelfde principe als zojuist hierboven gemeld betreffende de replica wegleggen als de veer nog op spanning staat door een onafgemaakt schot. De veer in een magazijn word ook slapper als deze op spanning staat en dat gebeurd bij een magazijn door de bb's in je magazijn te laten.
Haal deze er altijd na het spelen uit als ze nog niet leeg zijn want een slappe veer kan er voor zorgen dat je feedings problemen krijgt.


Het vervoeren van je replica of thuis gebruik er altijd voor zorgen dat je replica niet zichtbaar is. De over buren kunnen nooit weten dat het om een balletjes geweer gaat en doordat ze zo echt lijken denken dat je met een echt wapen bezig bent met alle gezeur van dien.

Reacties

 • Door Renzo Vink, 14 juni 2023

  In principe kan je zijn replica gewoon overnemen. Je hoeft een replica niet aan te geven als jouw bezit. Of je nu 1 of 1000 replica's in huis hebt, dat is voor de nabv niet boeiend.

 • Door Benjamin, 13 juni 2023

  Ik wil een replica overkopen van een kennis maar hij heeft geen nabv. Kan ik hem aankopen en moet ik hem ook aangegeven bij nabv zo ja . Is mijn vraag hoe geef ik het wapen aan als het is nu de mijne

 • Door Renzo Vink, 15 december 2021

  Een 9.6v NiMh is qua voltage het hoogst voltage aangeraden, wil je een LiPo gebruiken kan je het beste bij een 7.4v liPo houden. Wij spreken niet van kogels maar van bb's en het gewicht is compleet naar eigen wens. 0.20gr ...

 • Door niels christiaens, 15 december 2021

  als ik een LT-19 Gen2 M4 Silencer PDW (Tan Upper/Black Lower) welke batterij zou ik hiervoor het best bijkopen en welke kogels

 • Door Renzo Vink, 12 november 2020

  Hoi Daniel,

  Meestal zijn de batterijen meegeleverd met de replica of door de verkoper verkocht aan jou voorzien van het maximale voltage die de replica kan/mag hebben. je hebt er een 9.6v bij en de volgende stap zo...

 • Door Daniel, 12 november 2020

  Ik heb een M4A1 aangeschaft waar de NI-mh batterij van 1100mAh 9.6V bij zit en aangegeven op het replica "energie 1,2 joule maxi". kan of mag ik deze verzwaren van batterij zonder iets fout te doen?

 • Door ricardo martodrono, 28 juli 2020

  ook de veer van de magazijn kan vervangen worden ? gr. The Noob

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »