Gratis verzending vanaf €99,- (NL en BE)
Ophalen in onze fysieke winkel mogelijk
Retourneren binnen 14 werkdagen
0
0
Gratis verzending vanaf €99,- (NL en BE)
Ophalen in onze fysieke winkel mogelijk
Retourneren binnen 14 werkdagen

Door Renzo, 18 november 2023

Hoe begin ik met Airsoft?

Je hebt waarschijnlijk al uren besteed aan het kijken van Airsoft video's op Youtube en bent hierdoor aardig enthousiast geworden. Sterker nog, je hebt waarschijnlijk ook al uren Call of Duty of Battlefield gespeeld en beseft dat je dit spelletje eigenlijk ook in real life kan spelen wat misschien nog toffer is.

Voordat je met Airsoften start zijn er inderdaad wat zaken waar je je in kan verdiepen en zijn er aardig wat zaken die je moet weten om het allemaal wat makkelijker te maken voor jezelf.

Ik wil eigenlijk eerst een keer Airsoft proberen voordat ik alles koop.

Begrijpelijk maar kan dit eigenlijk wel? 
In principe wel want er zijn Airsoft organisaties die speciale dagen hebben waarin mensen kennis kunnen maken met de sport zonder eerst lid te hoeven worden van de vereniging. Deze organisaties geven je de mogelijkheid een Airsoft replica te huren en zo een paar uur te spelen zodat je zelf kan ervaren of je Airsoft wel leuk vindt of niet.
Let wel dat de Airsoft replica's die je meestal op dit soort evenementen kan huren niet altijd van topkwaliteit zijn en je dus niet de volledige toffe ervaring kunnen geven die bijvoorbeeld je eigenlijk replica wel kan geven. Denk hierbij dat bb's (zo heten de "kogeltjes" die wij op elkaar afvuren) vaak zullen afwijken of in het ergste geval niet ver komen. 
Dit is wanneer je je eigen replica eenmaal hebt gekocht totaal anders maar daarover later meer.

Hieronder een replica die vaak gehuurd kan worden.Ook is het mogelijk om als introducé mee te gaan met een vriend of vriendin die wel al een tijdje Airsoft. Het enige wat hij/zij moet doen is jouw aanmelden als introducé en dit kan je 6x per jaar doen. Het aanmelden gaat dan meestal via de website van de NABV (Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging), de vereniging waar je uiteindelijk ook lid van moet worden wil je je eigen Airsoft replica thuishouden.

Het aller belangrijkste om te kunnen Airsoften is A. dat je 18+ bent en B. het hebben van oogbescherming die voldoen aan de veiligheidseisen die de NABV heeft gesteld. Meestal kan je deze ook huren maar het is altijd beter zelf in bezit te zijn van goede oogbescherming.

Ok, ik heb nu een paar keer gespeeld en wil graag vaker Airsoften... wat nu?

Ok, tijd om je aan te melden bij de NABV. Dit doe je simpelweg door je aan te melden op hun website en daar je persoonlijk NABV-account aan te maken. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je ook de mogelijkheid je VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. Jaja, de eis om te kunnen Airsoften is namelijk ook dat je geen strafblad hebt. De aanvraag voor je verklaring wordt doorgestuurd naar de Officier van Justitie en deze gaat uiteindelijk na controle je verklaring via de post naar je toe sturen.
Eenmaal deze verklaring ontvangen maak je een copy voor jezelf en stuur je het origineel door naar de NABV. 
Zodra de NABV deze ontvangen heeft maken ze een lidmaatschapspas voor je aan en ook deze krijg je via de post thuisgestuurd. Wanneer je in het bezit bent van deze pas kan je zo vaak je wilt Airsoften en zo veel als je wilt Airsoft replica's aanschaffen.Waar kan ik allemaal Airsoften?

Er zijn binnen Nederland al aardig wat locaties waar je kan Airsoften. Dit zijn voornamelijk buiten locaties maar zeer zeker ook binnen locaties. Om een lijst van locaties te zien kan je naar de NABV-site gaan en deze naar eigen voorkeur aan te passen via de aanwezige filters. Heb je een locatie gevonden die jou wel leuk lijkt dan kan je je voor dat evenement aanmelden wat meestal gebeurt via de website van de organisator.
De entree tot een evenement kost meestal gemiddeld rond de €25,- en dan kan je op de locatie terecht van 08:00 uur t/m 16:00 uur.

Er is een enorm verschil tussen outdoor (spelen in een bos) of indoor (spelen in een hal of oude fabriek). Bij indoor is er meer sprake van een snellere gameplay (te vergelijken met paintball) dan bij outdoor, outdoor wordt vaak meer gezien als tactisch spelen. 
Door vaker beide opties regelmatig te spelen krijg je voor jezelf het beste een idee welke tak van sport jou het meest aanspreekt.

Speedsoft indoor:


Outdoor Woodland:In onze toekomstige blogs gaan we het verder hebben over hoe je het beste een loadout samen kan stellen, welke camouflage patronen juist wel of juist niet te kopen en de aanschaf van een Airsoft replica.
Heb je zelf nog een aanvulling, post die dan vooral hieronder zodat beginnende spelers die mee kunnen nemen in hun instap tot de Airsoft wereld.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »